ΚΟΥΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΧΟΡΔΕΣ…ΓΙΑ ΤΕΝΙΣ


Επάγγελμα ή τέχνη; Μην βιαστείτε να δώσετε απάντηση. Στην περίπτωση του τένις το πλέξιμο είναι κάτι πολύ πιο σύνθετο από την επιρροή που μπορεί να ασκήσει στο παιχνίδι ενός αθλητή. Είναι μια συνθήκη που μπορεί να βλάψει ακόμα και την υγεία του, είτε κάνει αγωνιστικό τένις είτε για άθληση και ψυχαγωγία.

Κάποτε θα μπορούσε η ενασχόληση αυτή να ακούγεται σαν ιδιορρυθμία για λίγους. Σήμερα που το τένις έχει εξαπλωθεί διαταξιακά, συμφιλιωθήκαμε μαζί του. Σαν επαγγελματική πρόταση προσελκύει όλο και περισσότερους, σαν γυμναστές, σαν υποστηρικτές αθλητών, σαν πάροχοι ειδών και υπηρεσιών.

Ένα από τα βασικά εργαλεία όσων επιλέγουν να ασχοληθούν με το άθλημα είναι η ρακέτα. Οι περισσότεροι όμως ασχολούνται με το ποια θα είναι η ρακέτα τους πόσο ακριβή είναι, ακόμα και αν είναι το χρώμα που τους αρέσει. Ελάχιστοι ασχολούνται με το υλικό που έρχεται σε επαφή με τη μπάλα και δεν είναι άλλο από το «διχτάκι», οι χορδές της ρακέτας δηλαδή. Όπως όλα τα υλικά έχει και αυτό διάρκεια ζωής ανάλογα με τη συχνότητα και τη δυναμικότητα του παιχνιδιού. Πολλοί θεωρούν ότι πρέπει να σπάσουν για να γίνει αντικατάσταση ενώ άλλοι δεν γνωρίζουν ότι χάνουν την ελαστικότητά τους με άμεση επίπτωση την μείωση της αποτελεσματικότητας και αύξηση της πιθανότητας πρόκλησης σοβαρού τραυματισμού.

                                           

5 λόγοι για να ζητάς επαγγελματία

  1. Ο επαγγελματίας πλέχτης έχει λάβει εκπαίδευση η οποία πιστοποιείται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πλεκτών Ρακέτας ΕΡΣΑ (European Racquets Stringers Association).
  2. Διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό για να τοποθετήσει το πλέγμα και να πετύχει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα. (Πλεκτική μηχανή, εργαλεία).
  3. Γνωρίζει τις τεχνικές ώστε να κάνει επιθεώρηση του σκελετού της ρακέτας και να ενημερώσει αν έχει υποστεί κάποια ζημιά.
  4. Με την χρήση του ειδικού μικροϋπολογιστή ERT300 μπορεί να σας ενημερώσει έγκυρα αν οι χορδές της ρακέτας χρειάζονται αλλαγή καθώς το μηχάνημα αυτό εξομοιώνει την επίδραση της μπάλας στο πλέγμα. Θεωρείται το μόνο αξιόπιστο για να βγάλει μια τέτοια μέτρηση, παγκοσμίως.
  5. Γνωρίζει ποια είναι η σωστή διαδικασία αντικατάστασης των χορδών ώστε να προστατευτεί η ρακέτα από στρεβλώσεις ή το νέο πλέγμα από τσακίσματα που θα μειώσουν τη διάρκεια ζωής του.

 

 

 

Κατασκευή άρθρου: Παπακωνσταντίνου Χρήστος